La FEEC s’adhereix a la declaració

Donem la benvinguda a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya en l’adhesió a la declaració i el compromís en la defensa i recuperació de les polítiques públiques per la conservació del Patrimoni Natural a Catalunya.

descarga

El comunicat on el podeu veure també en la web de la FEEC.

La Junta Directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va decidir en la seva darrera reunió l’adhesió a la Declaració en Defensa del Patrimoni Natural, que van signar el 2014 centenars d’entitats científiques, col·legis i organitzacions professionals i organitzacions conservacionistes i ecologistes.

Les polítiques públiques de medi ambient, i especialment les de la Generalitat de Catalunya, han patit un gravíssim retrocés en els darrers cinc anys, sota l’excusa de la crisi econòmica. En realitat, el que s’ha fet és una aposta decidida per a retallar la legislació i els requisits de protecció de la natura, incloent recursos econòmics, humans i fent més laxa la legislació o directament incomplint-la. Les entitats impulsores de la Declaració no dubten a parlar de “desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural de Catalunya”.

La FEEC, Federació d’Alpinisme i Escalada, reitera amb aquesta adhesió el seu compromís per a la conservació de l’entorn natural del país, els seus ecosistemes, les seves espècies, els seu patrimoni geològic… no s’entendria Catalunya sense la seva extraordinària riquesa i diversitat territorial, i no s’entendria l’enorme potència de l’excursionisme català sense l’estret vincle de respecte i amor cap a un patrimoni natural excepcional.

Fins ara, la plataforma que treballa per aturar i revertir les retallades en conservació de la natura ha tingut el suport i impuls de tres sectors molt importants: el col·lectiu científic, amb Universitats i Centres de recerca; el professional, amb els col·legis professionals de biòlegs, ambientòlegs, geòlegs i geògrafs així com empreses i cooperatives del sector, i l’associatiu, amb organitzacions ecologistes i conservacionistes d’allò més diverses.

Amb la FEEC, es complementa aquest front amb el sector dels usuaris més nombrosos del medi natural: els excursionistes, escaladors, alpinistes… aquells que desenvolupen activitats esportives, professionals o amateurs, a la natura.

Amb aquesta adhesió, la Federació participarà a les reunions d’aquesta plataforma i s’implicarà encara més en la defensa del nostre patrimoni natural, que és important no només pel seu valor econòmic o social, sinó per la seva vàlua intrínseca com a llar de milions d’espècies d’animals i vegetals amb qui compartim el país els humans.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s